Fijn wonen in je nieuwe stulpje met deze woontrends

Je hebt dus een nieuwe woning maar die moet nog wel leuk ingericht worden. Wil jij een trendy interieur maar weet je niet goed hoe je dit moet aanpakken­? Dan gaan we je daar in dit artikel mee helpen.

Wat zijn de woontrends van dit moment?

  • Hoe groener hoe beter.
  • Mix en match.

Hoe groener hoe beter. Wat word hier precies mee bedoelt? Planten zijn de laatste tijd ontzettend hip en trendy. Ze zijn niet meer weg te denken uit onze huizen. We plaatsen ze overal denk aan de woonkamer, badkamer, slaapkamers en zelf in de wc zijn ze niet meer weg te denken. Zo geef je je huis al snel een urban jungle look. De meest hippe planten op het moment zijn de Monstera, Calathea en de Olijfboom dit is al langere tijd een echte klassieker

Duurzaamheid we zien het tegenwoordig overal in terug komen, en de laatste tijd dus ook steeds meer in de inrichting van het huis. Zo zijn we steeds meer opzoek naar duurzame alternatieven ingeving van het interieur. Urenlang zijn we de kringloop aan het afzoeken voor de perfecte lamp of dat ene bijzettafeltje. Probeer dan verder te kijken naar het huidige uiterlijk en geef het thuis eens een likje verf. Zo heb je voor een prikkie een prachtig duurzaam item wat helemaal trendy is.

Mix en match. Het is tegenwoordig helemaal toegestaan om verschillende stijlen in je huis met elkaar te mengen. Maar ook verschillende kleuren op de muren of verschillende stoelen aan de eetkamer tafel is helemaal van nu.

Minimalisme, we blijven toch nog steeds dingen afkijken van de Scandinaviërs. Zij zijn immers ook fan van minimalisme, en maken ons daar nog steeds enthousiast over. Het heeft natuurlijk ook heel wat voordelen. Doordat je je huis niet zo vol zet met allerlei meubels ga je een stuk kritischer kijken naar de meubels die je wel hebt. Waarom zou je 6 meubels in huis hebben staan die je wel “oké” vindt, als je ook 2 meubels neer kan zetten waar je wel echt blij van wordt.

Goedkoop verhuizen

Goedkoop verhuizen dat willen we allemaal. Hieronder daarom wat tips.

  • Doe van tevoren veel zelf.
  • Help zelf mee met de verhuizing.
  • Neem niet alles mee en neem afscheid van spullen.
  • Neem tijdens het klussen ieder keer wat spullen mee.
  • Verhuis op een doordeweekse dag.

Doe van tevoren veel zelf. Regel een busje van een bekende en zorg dat je alle kleine spullen en dozen al mee neemt.
Help zelf mee tijdens de verhuizing. Dit scheelt weer een verhuishulp die je moet betalen.
Neem niet alles mee en neem afscheid van spullen. Dit scheelt een hoop gesjouw en vaak zie je dat spullen die ze hebben meenemen naar het nieuwe huis daar niet helemaal passen en dus uiteindelijk nog worden meegenomen.

Neem tijdens het klussen iedere keer wat spullen mee naar huis. Dit scheelt al een hoop kleine spullen meenemen op de dag van de verhuizing.
Verhuis op een doordeweekse dag. Bij vele verhuisbedrijven zijn de kosten dan een stuk minder omdat de zaterdag erg geliefd is.