Zo houd je inbrekers buiten de deur

Er wordt de laatste jaren steeds vaker ingebroken, zowel in woningen als in kantoorpanden. Voor de meeste mensen is het een echte nachtmerrie dat er wordt ingebroken en dat er waardevolle spullen worden meegenomen. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen om de kans op inbraak te verkleinen. Benieuwd welke dat zijn? In deze blog geven we je een aantal handige tips.

Beveilig je woning of kantoorpand

Ten eerste is het verstandig om je woning of kantoorpand goed te beveiligen. Dit kun je doen op verschillende manieren. Natuurlijk zijn goede sloten heel belangrijk. Voorzie dus al je ramen en deuren van goedgekeurde sloten. Let er in de winkel op dat de sloten die je aanschaft voorzien zijn van een keurmerk. Dit kan net het verschil maken tussen een mislukte inbraak en een succesvolle inbraak. Als een inbreker net iets te lang moet proberen om het slot open te maken, haakt deze meestal af. Ook is het slim om je deuren te voorzien van een anti-inbraakstrip. Door deze strip maak je het inbrekers heel moeilijk om met een koevoet tussen de deur en het kozijn te komen. Bovendien kun je je woning of kantoorpand voorzien van een alarmsysteem. Je kunt een alarmsysteem laten aansluiten op een meldkamer of op je eigen telefoon. Zo krijg jij of een beveiligingsbedrijf een melding wanneer er wordt ingebroken. Het nadeel hiervan is dat er nooit iemand binnen enkele seconden of zelfs minuten op de stoep kan staan. Een alarmsysteem kan natuurlijk wel preventief werken en kan een inbreker afschrikken. Het is belangrijk dat je kunt vertrouwen op je alarmsysteem. Alle bedrijven, van groot tot klein, zijn afhankelijk van elektriciteit. En een beveiligingssysteem beschermt je eigendommen, wat natuurlijk heel belangrijk is. Deze systemen moeten altijd werken, ook wanneer er bijvoorbeeld sprake is van een stroomstoring. Daarom moet je beveiligingssysteem voorzien zijn van een betrouwbare accu. Dit zorgt ervoor dat je alarmsysteem eigenlijk altijd werkt. Daarom kun je bijvoorbeeld kiezen voor Intercel accu’s. Deze accu’s zijn van ontzettend hoge kwaliteit en hebben vele controles en tests ondergaan. Zo kun je er dus op vertrouwen dat de accu’s goed werken. Bovendien kun je hier ook op maat gemaakte oplossingen krijgen. Geen enkele beveiligingssysteem is immers hetzelfde!

Verlichting

Bovendien is het belangrijk om je woning of kantoorpand te voorzien van goede verlichting. Lampen met bewegingsdetectie gaan aan wanneer er iemand in de buurt komt. En voor een inbreker is het nou eenmaal veel fijner om te opereren in een donker hoekje dan op een goed verlicht terrein. De kans is namelijk veel groter dat de inbreker wordt gesnapt als het terrein goed verlicht is. Denk hierbij niet alleen aan de verlichting buiten, maar ook aan de verlichting binnen.

Buurtpreventie

Er bestaan steeds meer Whatsapp-groepen waar je lid van kunt worden om inbraak te voorkomen. Gebeurt er iets verdachts in jullie omgeving? Dan wordt die gemeld in de groep, waardoor je extra waakzaam kunt zijn. Ga je een weekje op vakantie? Of sluit het kantoor voor een paar dagen? Dan is het verstandig om een vertrouwde buur in te schakelen. Deze kan een oogje in het zeil houden en er bovendien voor zorgen dat het pand of de woning er bewoond uit blijft zien.

Overige tips

Er zijn nog een aantal dingen die je kunt doen om je huis te beveiligen. Kies bijvoorbeeld voor een deur met een spionnetje. Dit is een lens in de deur waardoor je kunt zien wie er voor de deur staat. Laat in je kantoorpand de dure computers nooit zomaar in het zicht staan. Dit maakt het voor een inbreker namelijk extra aantrekkelijk om naar binnen te gaan. Ook kun je gebruikmaken van cameratoezicht. Hang de camera’s op op de plekken waar waardevolle spullen staan en hou je altijd aan de voorwaarden voor cameragebruik. Zorg er ook voor dat de inbreker niet bij de recorder met het bewijsmateriaal kan komen.