Basic PLA Groen Fluor

Als het gaat om het meest gebruikte filament voor een 3D printer, dan kom je snel uit bij de Basic PLA Groen Fluor. PLA staat voor Poly Lactic Acid en wordt in de volksmond ook wel melkzuur genoemd. Dit wordt in de fabriek gemodificeerd tot een product dat goed gebruikt kan worden als filament voor een 3D printer. Het heeft grote voordelen, waardoor het niet vreemd is dat het het meest gebruikte filament voor 3D printers is. Dit komt onder andere door de relatief lage krimpfactor en de stevigheid van het product wat met deze soort PLA kan worden gemaakt. Ook het milieuvriendelijke karakter van PLA zorgt ervoor dat PLA bovenaan staat als het gaat om populaire 3d printer filamenten.

Hoe zit het met warping?

Bij 3D printen wil je niet dat het product last heeft van warping. Dit houdt in dat het product krom trekt tijdens het printen. Dit kan komen door temperatuurverschillen in combinatie met het feit dat er aan verschillende kanten van het object aan het object getrokken wordt. Als het filament niet stevig genoeg is, kan dit voorkomen. Bij Basic PLA Filament Groen Fluor is het grote voordeel dat dit niet het geval is. Allerlei testen laten zien dat het product nauwelijks last heeft van warping en dat je je daar dus niet zorgen om hoeft te maken.

Hoe zit het met de krimpfactor?

Als het gaat om de krimpfactor van het product, dan is er ook nauwelijks een probleem. Het product komt uit de testen voor krimpfactor ook als één van de besten uit de bus. Dit komt onder andere doordat het temperatuurverschil tussen het proces van printen en het afkoelen daarna zeer klein is. Omdat Basic PLA Groen Fluor print met een temperatuur van rond de 50 graden Celsius, is het verschil met de kamertemperatuur niet dusdanig hoog.